1 Temmuz 2013 Pazartesi

Kusursuz Burgerler..

Burger sevmeyen biri olabilir mi acaba? Hiç sanmıyorum.. Varsa bile bunun sebebi dışarıda burger adıyla satılan ne idüğü belirsiz, et bozması köfteleri olan, kupkuru ekmeklerle yapılmış burgerlerdir.. Bu yüzden uzun zamandır dışarıda burger yemiyorum.. Çok basit malzemelerle siz de evlerinizde kusursuz burgerler hazırlayabilirsiniz.. Hadi deneyelim :)


Malzemeler (4 kişilik)
Köfte için:
400 gr az yağlı dana kıyma (iki kez çekilmiş)
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Tercihen: 
1 çorba kaşığı Sukiyaki, Teriyaki veya Soya sosu 
(Büyük marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz)

Diğer Malzemeler:
4 adet susamlı hamburger ekmeği 
(Mümkünse bir fırından temin edin. Markette satılan kapalı ekmekler çok lezzetli olmuyor)
1 adet domates
4-5 yaprak iceberg marul
3-4 dal taze nane
Dilimlenmiş salatalık turşusu
İsteğinize göre cheddar peyniri
İsteğinize göre soslar (ketçap, mayonez, chilli, hardal, ranch, barbekü vs)

Hazırlanışı:
Köftenin tüm malzemelerini bir kaba koyup güzelce yoğurun.Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız kıymayı 4 eşit parçaya ayırıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Önceden ısıtılmış ızgara veya tavada, önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Ben yağdan tasarruf etmek için köfteleri pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirip 250 dereceye ısıtılmış fırına sürüyorum. Bu şekilde köfteler yağsız pişiyor. Böyle de deneyebilirsiniz.

İşin bundan sonrası tamamen keyif. Kıyafet seçer gibi kusursuz burgerinizi keyfinize göre giydirebilirsiniz.
Marul, domates, turşu, cheddar peyniri, soslar.. İstediğiniz sırayla dizin ekmeğin üzerine. Mesela ben ekmeğin  alt kısmına dijon hardalı sürüyorum. Sonra marulu, ince dilimlenmiş domatesi, sonra köfteyi, üzerine cheddar peynirini, turşuyu, taze nane yapraklarını, biraz chilli sosu ve son olarak ekmeğin üst kısmına ranch sos sürüyorum (fotoğrafta gördüğünüz burger).. Ve sonra işin en keyifli kısmı başlıyor :)  

Afiyet olsun..:)

Chef in Love yeniden görev başında..

Veeeee.. Yeniden merhaba.. :) Aradan 5 ay geçmiş son yazımdan bu yana.. Bunun bir çok sebebi oldu elbette. Başta restoranımın en yoğun dönemi olan Mart-Haziran arasını koşuşturmayla geçirmem, akabinde eşimin hamileliği derken tarifler birikti ama giriş yapıp sizlerle paylaşamadım maalesef.. Şimdi hasret giderme zamanı.. Umarım beni bağışlar ve yeni tariflere benimle eşlik edersiniz.. :)

13 Şubat 2013 Çarşamba

Chef in Love'ın " 3 Aşamalı Marinasyon " Formülü..

Her aşçının kendine ait reçeteleri, pişirme teknikleri ve mutfak sırları vardır.. Elbette ki bunların adı "sır"dır ve açıklanması büyüyü bozar ama ben bu konuda biraz daha paylaşımcı bir yol izlemeyi seviyorum.. Kendimce geliştirdiğim ufak püf noktaları ile sağladığım etkinlik ve lezzetleri sizlerle paylaşmakta herhangi bir sakınca görmüyorum.. Eğer aranızda benim gibi kırmızı et düşkünü olanlar varsa, eminim geliştirdiğim bu marinasyon tekniği ile hep hayal ettiği "lokum kıvamında" etlere sahip olmaya bir adım yaklaşacaktır..

Klasik marinasyon yöntemleri hakkında hepinizin elbette ki fikri vardır.. Ben farklı olarak bu marinasyon teknikleri ve marinatlarını bir arada veya sırayla kullanmayı tercih ediyorum. Geliştirdiğim marinat ve teknikler içerisinde, "3 aşamalı marinasyon tekniği" bugüne kadar en yüksek verim sağladığım yöntem oldu.. Umarım ilginizi çeker..

Bu yöntemi herhangi bir kırmızı etle (özellikle nispeten sert ve lifli olan dana etlerinde) kullanabilirsiniz.. Aşağıdaki ölçüler yaklaşık 500 gr et için verilmiştir.

Her aşamadaki marinat malzemelerini ayrı ayrı kaplarda karıştırın ve etlerinizi içerisine yerleştirin. Üzerini streç filmle kapatıp en az 6, en fazla 12 saat dinlendirin. Aşamaları sırayla tamamlayın ve muhteşem bir et ziyafetine hazırlanın :)

Afiyet olsun..

1. Aşama (Beyaz Marinat)
2 su bardağı tam yağlı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı dal kekik

2. Aşama (Yeşil Marinat) 
2 su bardağı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
1 çay kaşığı tane karabiber
6 dal taze biberiye

3. Aşama (Kırmızı Marinat)
2 su bardağı kırmızı şarap
1 çay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı hardal
    

28 Ocak 2013 Pazartesi

Chef in Love usulü Böğürtlenli Cheesecake..


Ve sonunda geri döndüm.. Café 7'nin yoğun temposundan fırsat bulamadığım için bir süredir bloga yeni reçeteler giremiyordum. Okulların tatil olmasından dolayı rahatlayan iş tempomu fırsat bilip, elimden geldiğince arayı kapatmaya çalışacağım. Bu sebeple işe çok önemli bir tarifle başlıyorum.. Bu reçeteyi yayınlamamam gerektiğini söyleyen çok kişi var zira bu cheesecake tarifi restoranımın spesiyal tatlısı ve kendi müdavimleri olan bir tarif. Ama ben vaktini ayıran ve beni takdir eden sevgili Chef in Love dostlarından bu tip ticari sırları saklamak istemiyorum.. Çok beğenilen bu tarifimi umarım dener ve sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler 
100 gr margarin
1,5 paket sade petit beurré bisküvi
300 gr labne peyniri
200 gr krem beyaz peynir
3 yumurta
9 kaşık toz şeker
1 su bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
İri taneli böğürtlen reçeli

Hazırlanışı
Petit beurré bisküvileri bir kabın içerisinde havan yardımıyla ezin. Doğrayıcıdan da geçirmeyi düşünebilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum. Margarini bir tavada eritin ve iyice ufalanan bisküvilerin üzerine ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Bu karışımı kelepçeli bir cheesecake kalıbına (ben 26 cm'lik kalıp kullanıyorum) aktarın ve kaşığın tersinin yardımıyla hafif hafif tabana bastırın. Üzerini iyice düzleştirin ve 10 dakikalığına buzluğa yerleştirin.

Cheesecake'in kremasını hazırlamak için labne ve krem beyaz peyniri bir karıştırma kabına alın. Mikser veya çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından sırasıyla şekeri, çiğ kremayı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Bu kremayı, buzluktan çıkardığınız kalıptaki bisküvi katmanının üzerine dökün. Kalıbı hafifçe tezgahınıza vurarak dipteki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış turbo fırında 15 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin. Pişen cheesecake'i, fırının kapağını açıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra istediğiniz miktarda böğürtlen reçelini üzeribne gezdirin. (Bu aşamada reçeli cheesecake'e sürmeye çalışmayın. Yavaş yavaş gezdirin. Yoksa oldukça yumuşak olan kremayı zedeleyebilirsiniz.) 

Üst malzeme olarak diğer reçel ve marmelat türlerini kullanabilirsiniz. Çikolatalı yapmak istiyorsanız, cheesecake'i fırına almadan önce kremadan bir su bardağı kadar ayırın ve 2 çorba kaşığı kakao ile karıştırıp bekletin. Kremanın üzeri kızardıktan sonra bu karışımı üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.) 

Afiyet olsun..