13 Şubat 2013 Çarşamba

Chef in Love'ın " 3 Aşamalı Marinasyon " Formülü..

Her aşçının kendine ait reçeteleri, pişirme teknikleri ve mutfak sırları vardır.. Elbette ki bunların adı "sır"dır ve açıklanması büyüyü bozar ama ben bu konuda biraz daha paylaşımcı bir yol izlemeyi seviyorum.. Kendimce geliştirdiğim ufak püf noktaları ile sağladığım etkinlik ve lezzetleri sizlerle paylaşmakta herhangi bir sakınca görmüyorum.. Eğer aranızda benim gibi kırmızı et düşkünü olanlar varsa, eminim geliştirdiğim bu marinasyon tekniği ile hep hayal ettiği "lokum kıvamında" etlere sahip olmaya bir adım yaklaşacaktır..

Klasik marinasyon yöntemleri hakkında hepinizin elbette ki fikri vardır.. Ben farklı olarak bu marinasyon teknikleri ve marinatlarını bir arada veya sırayla kullanmayı tercih ediyorum. Geliştirdiğim marinat ve teknikler içerisinde, "3 aşamalı marinasyon tekniği" bugüne kadar en yüksek verim sağladığım yöntem oldu.. Umarım ilginizi çeker..

Bu yöntemi herhangi bir kırmızı etle (özellikle nispeten sert ve lifli olan dana etlerinde) kullanabilirsiniz.. Aşağıdaki ölçüler yaklaşık 500 gr et için verilmiştir.

Her aşamadaki marinat malzemelerini ayrı ayrı kaplarda karıştırın ve etlerinizi içerisine yerleştirin. Üzerini streç filmle kapatıp en az 6, en fazla 12 saat dinlendirin. Aşamaları sırayla tamamlayın ve muhteşem bir et ziyafetine hazırlanın :)

Afiyet olsun..

1. Aşama (Beyaz Marinat)
2 su bardağı tam yağlı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı dal kekik

2. Aşama (Yeşil Marinat) 
2 su bardağı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
1 çay kaşığı tane karabiber
6 dal taze biberiye

3. Aşama (Kırmızı Marinat)
2 su bardağı kırmızı şarap
1 çay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı hardal