1 Temmuz 2013 Pazartesi

Kusursuz Burgerler..

Burger sevmeyen biri olabilir mi acaba? Hiç sanmıyorum.. Varsa bile bunun sebebi dışarıda burger adıyla satılan ne idüğü belirsiz, et bozması köfteleri olan, kupkuru ekmeklerle yapılmış burgerlerdir.. Bu yüzden uzun zamandır dışarıda burger yemiyorum.. Çok basit malzemelerle siz de evlerinizde kusursuz burgerler hazırlayabilirsiniz.. Hadi deneyelim :)


Malzemeler (4 kişilik)
Köfte için:
400 gr az yağlı dana kıyma (iki kez çekilmiş)
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Tercihen: 
1 çorba kaşığı Sukiyaki, Teriyaki veya Soya sosu 
(Büyük marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz)

Diğer Malzemeler:
4 adet susamlı hamburger ekmeği 
(Mümkünse bir fırından temin edin. Markette satılan kapalı ekmekler çok lezzetli olmuyor)
1 adet domates
4-5 yaprak iceberg marul
3-4 dal taze nane
Dilimlenmiş salatalık turşusu
İsteğinize göre cheddar peyniri
İsteğinize göre soslar (ketçap, mayonez, chilli, hardal, ranch, barbekü vs)

Hazırlanışı:
Köftenin tüm malzemelerini bir kaba koyup güzelce yoğurun.Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız kıymayı 4 eşit parçaya ayırıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Önceden ısıtılmış ızgara veya tavada, önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Ben yağdan tasarruf etmek için köfteleri pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirip 250 dereceye ısıtılmış fırına sürüyorum. Bu şekilde köfteler yağsız pişiyor. Böyle de deneyebilirsiniz.

İşin bundan sonrası tamamen keyif. Kıyafet seçer gibi kusursuz burgerinizi keyfinize göre giydirebilirsiniz.
Marul, domates, turşu, cheddar peyniri, soslar.. İstediğiniz sırayla dizin ekmeğin üzerine. Mesela ben ekmeğin  alt kısmına dijon hardalı sürüyorum. Sonra marulu, ince dilimlenmiş domatesi, sonra köfteyi, üzerine cheddar peynirini, turşuyu, taze nane yapraklarını, biraz chilli sosu ve son olarak ekmeğin üst kısmına ranch sos sürüyorum (fotoğrafta gördüğünüz burger).. Ve sonra işin en keyifli kısmı başlıyor :)  

Afiyet olsun..:)

Chef in Love yeniden görev başında..

Veeeee.. Yeniden merhaba.. :) Aradan 5 ay geçmiş son yazımdan bu yana.. Bunun bir çok sebebi oldu elbette. Başta restoranımın en yoğun dönemi olan Mart-Haziran arasını koşuşturmayla geçirmem, akabinde eşimin hamileliği derken tarifler birikti ama giriş yapıp sizlerle paylaşamadım maalesef.. Şimdi hasret giderme zamanı.. Umarım beni bağışlar ve yeni tariflere benimle eşlik edersiniz.. :)