28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pollo Ripieno.. ( Tavuk Dolması )

Fırında tavuk dolması herkesin bildiği ve klasikleşmiş bir ziyafet sofrası yemeğidir.. Diğer bütün tariflerde de olacağı gibi biz bu reçeteyi de kendimizce yorumladık ve farklı bir lezzet elde ettik.. Klasik tarifinde iç pilav kullanılırken biz sebze temelli bir iç hazırladık. 15 dakikanızı ayırırsanız, düşünülenin aksine oldukça kolay ve hızlı hazırlanabilen bir yemek olduğunu göreceksiniz..

Malzemeler (4 Kişilik)
1 - 1,5 kg arası bir adet tavuk (içi temizlenmiş)
2 adet havuç
10 adet küçük boy kültür mantarı
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı barbekü sosu (istenirse)
1 diş sarmısak (ezilmiş)
3 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı yaprak kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz köri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı ılık su
Fırın poşeti

Hazırlanışı
Tüm baharatları, sosları, sarmısağı, sıvı yağı ve suyu büyükçe bir kabın içinde karıştırın. Havucun kabuğunu soyun ve 2 cmlik parçalara bölün (yaklaşık 10 parça). Mantarları ve havuçları hazırladığınız sos karışımına atın ve iyice karıştırın. Bir kevgir yardımıyla sebzeleri sostan alın ve teker teker tavuğun içine doldurun. Tavuğu kalan sosun içine yerleştirin ve eliniz veya bir fırça yardımıyla sosu tavuğun her tarafına sürün.

Fırın poşetinize bir çorba kaşığı un koyup iç yüzeyin kaplanmasını sağlamak için sallayın. İçindeki unu boşalttıktan sonra tavuğunuzu dikkatli bir şekilde fırın poşetine yerleştirin. Poşetin üzerinde bıçak yardımıyla üç dört delik açın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 300 derecede (ya da fırınınızın maksimum derecesinde) ısıtılmış fırına yerleştirin. 30 dakika bu şekilde piştikten sonra fırının derecesini 180'e düşürün ve bu sıcaklıkta da 60 dakika pişirin. Fırın poşetinden çıkardıktan sonra geniş bir tuğla ya da porselen tabağa koyup etrafını garnitürle süsleyin ve servis yapın.. Patates püresi de servis anında iyi bir ara yemek seçeneği olacaktır.

Afiyet olsun.

Not: İç pilavı kullanmadığımız için iç malzemenin şişerek tavuğun içinden çıkması gibi bir durum oluşmayacaktır ama estetik bir görüntü istiyorsanız tavuğun iki butu arasında bulunan deri parçalarında bıçak yardımıyla birer delik açın ve tavukların bagetlerini çapraz olacak biçimde deliklerden geçirin.

24 Temmuz 2012 Salı

Tiramisu..

İtalyanca "kaldır beni" anlamına gelir Tiramisu.. Yola çıkarken hem heyecanımızı temsil edeceğini hem de ağzımızda güzel bir tat bırakacağını umuyorum. Diğer tüm tariflerim gibi Tiramisu da yapmaktan çok keyif aldığım bir tatlı.. Umarım sizler de dener ve benim kadar eğlenirsiniz.

Orijinal tarifte kedi dili bisküvi kullanılmasına rağmen ben geleneksel damak tadımıza daha çok uyduğunu düşündüğüm için pandispanya kullanıyorum. Tavsiye etmesem de hazır pasta tabanı da kullanılabilirsiniz.

Malzemeler
Pandispanya için
4 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
4 çay bardağı un (elenmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Krema ve süsleme için
1 litre süt
1 ½ çay bardağı un
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 çorba kaşığı espresso veya instant kahve
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
50 gr kakao

Hazırlanışı
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını tercihen cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. 1 çay bardağı toz şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, 1 çay bardağı toz şeker ve sıcak su ile şeker eriyinceye kadar çırpın. Şeker eriyince sıvı yağı ekleyin ve kısa bir süre çırpmaya devam edin. Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek 2 dakika daha çırpın. Harcı, yağlanmış pandispanya kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dk. pişirin. Hazırladığınız pandispanyayı soğuk kullanın.
Sütü bir tencereye alın. Un ve şekeri üzerine ekleyip bir mikser yardımıyla topak kalmayacak şekilde çırpın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın. Krema göz göz olunca ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilıyan kremaya labne peynirini ekleyip homojen bir kıvam elde edinceye kadar iyice karıştırın.

Bir çorba kasesi içinde kahveyi ve şekeri sıcak suyla karıştırıp eritin. Hazırladığınız kahveyi soğumadan pandispanyanın ilk katının üzerinde gezdirerek pandispanyayı ıslatın. Kremanın yarısını ilk katın üzerine yayın ve aynı işlemi ikinci kata da uygulayın. En üste bir süzgeç yardımıyla kakaoyu gezdirin. Tiramisunuzu oda sıcaklığında 1 saat ve sonra buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun..

Chef in Love kimdir?

Merhaba...

Her sanatçının, bir şeyler üreten her insanın elbette ki kendini ifade etmek için yaptığını varsayarız ürettiği şeyi.. Bu bir resim de olabilir, bir fotoğraf veya heykel de.. Sanat denince akla sinema, müzik, tiyatro gibi evrensel sanatlar gelir ancak şunu kabul etmek gerekir ki en çok kişi tarafından icra edilen ve en yaygın sanat dalı "Yemek Yapmak"tır.. Yemek yapmak, sadece birilerinin karnını doyurmak değildir.. Yemek, onu yapanın dokunuşlarını, zevkini yansıtır.. Aynı yemeği on farklı kişiye yaptırırsanız ve on farklı yemekle karşılaşırsınız.. Aynı malzemelerle, hatta aynı reçeteyle yapılan yemekler bile farklı lezzetlere sahip olur.. İşte bu yüzden yemek yapmak bir sanattır ve hemen her evde bir sanatçı yaşar..

Bu blogu hazırlamaktaki amacım, benim gibi yemek aşkıyla yaşayan insanlarla tecrübelerimi, bilgilerimi ve nacizane reçetelerimi paylaşmaktır.. Umarım sizler de içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarmak için bir adım atar ve bana eşlik edersiniz..

"Chef in Love" yemek yapmak aşkıyla yola çıkmış, hayatını buna adamış ve Adana şehrinde, profesyonel olarak kendine ait "Café 7" isimli cafe restaurantında şeflik yapan 32 yaşında bir endüstri mühendisidir. 1980 yılında Adana'da doğdum ve hayatımın büyük bölümünü bu şehirde geçirdim. Lisans eğitimimi 1998-2003 yılları arasında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladım. 2004 yılında başladığım mühendislik kariyerimde 4 yıl kalite yönetim sistemleri danışmanlığı ve yöneticiliği, 2 yıl da satın alma uzmanlığı yaptım. 2008 yılı sonbaharında, yaklaşık 15 yıllık yemek yapma aşkı ağır bastı ve kariyerime yepyeni bir yön verip kendi yemeklerimi ve sunumlarımı değerli misafirlerim için hazırladığım Café 7'yi açtım. 4. yılını tamamlayan Café 7, tamamı tarafımdan geliştirilmiş olan reçetelerle hazırlanmış yemekleriyle, kendine özgü samimi ortamıyla ve dört yılda biriktirdiğimiz sıcak dostluklarla yoluna devam ediyor..

Bu blogun temel amacı sizlere tarifleri aktarmak değil, yemek yapmanın saatler alan bir uğraş olmadığını aksine çok kısa sürelerde, çok keyifli sofralar hazırlanabileceğini göstermektir.. Yayınlanan reçeteler nacizane kişisel zevklerimle ve anlık ilhamlarla ortaya çıkmıştır.. Ayrıca özellikle İtalyan ve Akdeniz mutfağına olan hayranlığımdan ötürü yemeklerime verdiğim isimler genellikle italyanca oluyor.. Sevgili eşim Meltem'in de katkıları ve desteğiyle bugüne kadar onlarca tarif ve fikir üretildi.. Umuyoruz sizler de bizim heyecanımızı ve yemek aşkımızı paylaşır ve yemek yapmanın sınırsız dünyasına adım atarsınız..

CiL