28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pollo Ripieno.. ( Tavuk Dolması )

Fırında tavuk dolması herkesin bildiği ve klasikleşmiş bir ziyafet sofrası yemeğidir.. Diğer bütün tariflerde de olacağı gibi biz bu reçeteyi de kendimizce yorumladık ve farklı bir lezzet elde ettik.. Klasik tarifinde iç pilav kullanılırken biz sebze temelli bir iç hazırladık. 15 dakikanızı ayırırsanız, düşünülenin aksine oldukça kolay ve hızlı hazırlanabilen bir yemek olduğunu göreceksiniz..

Malzemeler (4 Kişilik)
1 - 1,5 kg arası bir adet tavuk (içi temizlenmiş)
2 adet havuç
10 adet küçük boy kültür mantarı
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı barbekü sosu (istenirse)
1 diş sarmısak (ezilmiş)
3 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı yaprak kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz köri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı ılık su
Fırın poşeti

Hazırlanışı
Tüm baharatları, sosları, sarmısağı, sıvı yağı ve suyu büyükçe bir kabın içinde karıştırın. Havucun kabuğunu soyun ve 2 cmlik parçalara bölün (yaklaşık 10 parça). Mantarları ve havuçları hazırladığınız sos karışımına atın ve iyice karıştırın. Bir kevgir yardımıyla sebzeleri sostan alın ve teker teker tavuğun içine doldurun. Tavuğu kalan sosun içine yerleştirin ve eliniz veya bir fırça yardımıyla sosu tavuğun her tarafına sürün.

Fırın poşetinize bir çorba kaşığı un koyup iç yüzeyin kaplanmasını sağlamak için sallayın. İçindeki unu boşalttıktan sonra tavuğunuzu dikkatli bir şekilde fırın poşetine yerleştirin. Poşetin üzerinde bıçak yardımıyla üç dört delik açın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 300 derecede (ya da fırınınızın maksimum derecesinde) ısıtılmış fırına yerleştirin. 30 dakika bu şekilde piştikten sonra fırının derecesini 180'e düşürün ve bu sıcaklıkta da 60 dakika pişirin. Fırın poşetinden çıkardıktan sonra geniş bir tuğla ya da porselen tabağa koyup etrafını garnitürle süsleyin ve servis yapın.. Patates püresi de servis anında iyi bir ara yemek seçeneği olacaktır.

Afiyet olsun.

Not: İç pilavı kullanmadığımız için iç malzemenin şişerek tavuğun içinden çıkması gibi bir durum oluşmayacaktır ama estetik bir görüntü istiyorsanız tavuğun iki butu arasında bulunan deri parçalarında bıçak yardımıyla birer delik açın ve tavukların bagetlerini çapraz olacak biçimde deliklerden geçirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder