24 Temmuz 2012 Salı

Tiramisu..

İtalyanca "kaldır beni" anlamına gelir Tiramisu.. Yola çıkarken hem heyecanımızı temsil edeceğini hem de ağzımızda güzel bir tat bırakacağını umuyorum. Diğer tüm tariflerim gibi Tiramisu da yapmaktan çok keyif aldığım bir tatlı.. Umarım sizler de dener ve benim kadar eğlenirsiniz.

Orijinal tarifte kedi dili bisküvi kullanılmasına rağmen ben geleneksel damak tadımıza daha çok uyduğunu düşündüğüm için pandispanya kullanıyorum. Tavsiye etmesem de hazır pasta tabanı da kullanılabilirsiniz.

Malzemeler
Pandispanya için
4 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
4 çay bardağı un (elenmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Krema ve süsleme için
1 litre süt
1 ½ çay bardağı un
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
1 çorba kaşığı espresso veya instant kahve
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
50 gr kakao

Hazırlanışı
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını tercihen cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. 1 çay bardağı toz şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, 1 çay bardağı toz şeker ve sıcak su ile şeker eriyinceye kadar çırpın. Şeker eriyince sıvı yağı ekleyin ve kısa bir süre çırpmaya devam edin. Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek 2 dakika daha çırpın. Harcı, yağlanmış pandispanya kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dk. pişirin. Hazırladığınız pandispanyayı soğuk kullanın.
Sütü bir tencereye alın. Un ve şekeri üzerine ekleyip bir mikser yardımıyla topak kalmayacak şekilde çırpın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın. Krema göz göz olunca ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ilıyan kremaya labne peynirini ekleyip homojen bir kıvam elde edinceye kadar iyice karıştırın.

Bir çorba kasesi içinde kahveyi ve şekeri sıcak suyla karıştırıp eritin. Hazırladığınız kahveyi soğumadan pandispanyanın ilk katının üzerinde gezdirerek pandispanyayı ıslatın. Kremanın yarısını ilk katın üzerine yayın ve aynı işlemi ikinci kata da uygulayın. En üste bir süzgeç yardımıyla kakaoyu gezdirin. Tiramisunuzu oda sıcaklığında 1 saat ve sonra buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder