1 Ağustos 2012 Çarşamba

il Mar Rosso.. ( Kızıldeniz )

Bu yemeği yaptığınızda adını neden il mar rosso (türkçesi kızıldeniz) koyduğumu anlayacaksınız.. Hazırlayacağımız domates sosunun üzerine yerleştireceğimiz doldurulmuş gnocchetti makarnaları (midye makarna) bana kırmızı kumlu bir sahil görüntüsünü çağrıştırdı.. Ana yemek olmasına rağmen oldukça hafif bir tadı olan bu yemeği soğuk olarak meze gibi de kullanabilirsiniz..

Malzemeler (2 - 3 Kişilik)
1/4 paket gnocchetti makarna
1 paket krem beyaz peynir
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 diş sarmısak
3 dal dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı (riviera)

Napoletana Sos için
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı (riviera)
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pesto sosu veya 1 çay kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı köri sosu veya 1 çay kaşığı toz köri
İstediğiniz miktarda kekik, nane, tuz ve karabiber
1/2 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı
Bir tencereye 1 litre su koyun, 1 tatlı kaşığu tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya makarnalarınızı atın ve karıştırın (Pişme süresi 15 dakikadır). Diğer tarafta 1 diş sarmısağı ezin, dereotlarını ince ince kıyın, üzerine 2 kaşık zeytinyağını, süzme yoğurdu ve yarım paket (100 gr) krem beyaz peyniri ekleyip iyice karıştırın.

Napoletana sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin. 2 kaşık zeytinyağını bir tavada kızdırın ve üzerine domates salçanızı ekleyin. Salçayı kavururken ezilmiş bir diş sarmısağı ve rendelenmiş domatesinizi de ekleyip kaynayana kadar ezerek karıştırın. Sonra sırasıyla pesto veya fesleğeni, ardından köriyi ve diğer baharatları ekleyip ocağı kısın ve 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Hazırladınızı domates sosunu bir cam, porselen veya tuğla fırın kabına yayın. Pişen makarnalarınızı soğuk suya tutup soğutun ve hazırladığınız peynirli harcı bir çay kaşığı yardımıyla midye makarnaların içine azar azar taşmayacak şekilde doldurun.(Düşündüğünüzden kolay bir işlemdir:) Doldurduğunuz makarnaları domates sosunu yaydığınız kabın içine şekilli yüzeyleri üstte olacak şekilde yerleştirin. Tüm kabı makarnayla doldurduktan sonra, önceden 200 dereceye ısıtılımış fırında 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. zahmetli geldi şimdi ama 'en güzel karışım' izlenimi daha baskın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahmetli göründüğünün farkındayım Hayriye ama aslında bütün zorluk doldurma kısmında.. O da ilk 3 makarnadan sonra 5 dakika sürüyor sadece.. Bana güvenebilirsin :) Toplam hazırlık ve pişirme süresi 20+10, toplamda 30 dakika..

      Sil