18 Ağustos 2012 Cumartesi

Rotolo al banana e fragole.. (Muzlu ve Çilekli Rulo Pasta)

Bu pastanın sanırım en büyük sırrı içine koyduğumuz herşeyin ev yapımı olması.. Eğer isterseniz hazır puding,  hazır pandispanya ve konserve reçel kullanabilirsiniz ama şu bir gerçek ki asla bu lezzeti yakalayamazsınız.. Sadece yarım saatinizi alacak pandispanya ve puding hazırlığı emin olun çok keyifli sonuçlanacaktır..

Malzemeler (12 kişilik)
Rulo Pandispanyası için
4 yumurta
150 gr toz şeker (2 çay bardağı)
100 gr un (2 türk kahvesi fincanı)
1 paket kabartma tozu
1/4 çay bardağı ılık su

Puding için
1/2 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
1 adet büyük boy muz

Süsleme ve servis için
50 gr taneli çilek reçeli
1/2 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı
Pandispanyayı yapmak için yumurtaları ve şekeri bir kabın içerisinde köpürene kadar çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve suyu da ekleyip 3 dakika daha karıştırın. İçine yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen şeklinde bir fırın kabına veya fırın tepsisine harcı yayın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırınınızda 12 dakika (üzeri hafif kızarana kadar) pişirin. Pişen pandispanyanızı fırından alıp soğumaya bırakın.

Pandispanyanız fırındayken pudinginizi pişirmeye başlayabilirsiniz. Bunun için  sütü ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Yarım su bardağı soğuk su yada sütün içerisinde nişastanızı ezerek eritin ve kaynayan süte ekleyin. Margarini de ekleyin ve göz göz oluncaya kadar karıştırırarak pişirmeye devam edin. Muzu bir mutfak robotu veya çatalla iyice püre haline getirin ve ocaktan aldığınız pudinginize ekleyin.  Eğer varsa ısıya dayanıklı bir blender yardımıyla pudinginizi iyice pürüzsüz hale getirin. Soğumaya bırakın.

Ilıyan pandispanyanızı yağlı kağıttan ayırıp, kızarmış olan kısmı üste gelecek şekilde tezgahınıza yerleştirin. Üzerine bir elek yardımıyla pudra şekerini gezdirin. Ilımış pudinginizin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. İstediğiniz pasta kalınlığına göre isterseniz dikdörtgenin kısa kenarından başlayarak, dilerseniz de uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bu aşamada çok yavaş hareket edin çünkü pandispanyanız yırtılabilir veya puding yanlardan akabilir.

Rulo haline gelen pastanızı bir pasta tabağına alın ve kalan pudingi üzerini tamamen kapatacak şekilde pastanın üzerine yayın. Buzdolabında 2 saat kadar beklettiğiniz pastanızı istediğiniz kalınlıkta dilimleyin ve üzerine çilek reçeli ekleyerek servis yapın..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder