6 Ağustos 2012 Pazartesi

Mexican Breeze..

Café 7'nin özgün lezzetlerinden biri olan "Mexican Roller 7"nin, eşim için uyarlanmış, yeni bir versiyonu bu yemek.. Eşim Meltem'e yapıldığı için ismini de ondan aldı.. Görüntü olarak burritoyu andırıyor ama içi daha çok bizim sevdiğimiz malzemelerle dolu.. Pratik oluşundan dolayı acil durum misafir planlarınızda iyi bir çözüm olabilir bence..

Malzemeler (2 kişilik) 
2 adet tortilla ekmeği ( hafif gevrek bir dürüm ekmeği de iş görür)
2 adet tavuk sarma (kemiksiz)
4 adet mantar
2 dal taze soğan
1 adet domates (küçük)
1 çorba kaşığı haşlanmış mısır (ya da konserve)
1 çorba kaşığı köri sosu
1 çorba kaşığı barbekü sosu
Tuz, kekik, pul biber
1 çay kaşığı toz şeker
Kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
Zeytinyağı (riviera)

Hazırlanışı
Tavukları jülyen yani ince uzun parmak şeklinde doğrayın. Bir tavaya bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip tavukları hafif kızartın. İnce doğradığınız yeşil soğanlarınızı ve mantarlarınızı ekleyerek sotelemeye devam edin. Mantarlar yumuşayıp renk değiştirdiğinde köri ve barbekü soslarınızı ekleyerek renklendirin. 30 saniye kadar bu şekilde soteledikten sonra mısır ve çok ince doğranmış domateslerinizi ekleyin. İsteğinize göre kekik, pul biber ve tuzunuzu da ekledikten sonra 1 çay kaşığı toz şekerinizi de tavaya atın ve karıştırın. Ocağı söndürün ve tavanızın kapağını kapatarak 2 dakika dinlendirin.  

Tortilla ekmeklerinizin ortasına tavuklu harcınızı paylaştırın ve üzerine istediğiniz miktarda kaşar peyniri gezdirin. Bu aşamada arzu ederseniz biraz acısos da dökebilirsiniz. Kaşarı da ekledikten sonra ekmeğinizi paket kağıdı kapatır gibi önce yanlardan sonra karşılıklı olan kısımlarından kapatın. Ters çevirip servis tabağınıza alın.

Bir cezve veya sos kabının içine salçanızı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Salçayı kavurmadan önce üzerine yarım çay bardağı soğuk su ekleyip iyice karıştırın ve ocağa yerleştirin. Salçalı sosunuz iyice kaynayınca çok az tuz ekleyin. Servis tabağınıza aldığınız ekmeğinizi eğer varsa mikrodalga fırınınıza, yoksa normal bir fırına koyup hafif ısıtın. Fırından çıkardığınız ekmeğinizin üzerine salçalı sosunuzdan gezdirin ve üzerine bir tutam kaşar peyniri koyup servis yapın..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder