27 Ağustos 2012 Pazartesi

Bonfile Soslu "Raviozanya"..

Yemek yapmak; şarkı yazmak veya resim yapmak gibidir bazen.. Bir an gözünüzün önünde bir imaj belirir ve siz ocap görüntüyü gerçeğe çevirmek istersiniz.. Yaptığım yemeklerin çoğu, hiç alakası olmayan bir mekanda veya zamanda gözümün önünde beliren yemek fikirleri sonucu ortaya çıkmıştır.. Bu yemek sanırım onların kraliçesi olmaya aday.. Muhtemelen tadına baktıktan sonra "makarna" anlayışınız sonsuza dek değişecektir.. :)

Yapacağımız yemeğin temel malzemesi lazanya plakaları, ancak ben onları bir tür sade ravioliye yani İtalyan mantısına dönüştürdüm.. Lazanya ve Ravioli karışımı bir yemek olduğu için ismini de değiştirme hakkını kendimde bulup "Raviozanya" koydum.. Umarım beğenirsiniz..

Malzemeler (4 kişilik)
1 paket Barilla lazanya
150 gr dana bonfile
2 adet domates (rendelenmiş)
1 adet çarliston biber
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı şarap (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı barbekü sosu veya 1 çay kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı et bulyon
Tuz, karabiber, kekik
Taze fesleğen
Parmesan peyniri veya eski kaşar peyniri

Hazırlanışı
Dana bonfileyi, iyice ısıtılmış bir ızgara veya bir teflon tavada bütün halinde, tüm dış yüzeyi mühürlenene kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Bu işlemden önce yaklaşık 4 saat civarı " zeytinyağı , süt , kekik , karabiber " karışımından oluşan bir marinatta bekletirseniz etiniz çok daha lezzetli ve yumuşak olacaktır. Etinizin dış yüzeyinin tamamını ızgarada mühürledikten sonra bir alüminyum folyoya sarın ve önceden 250 dereceye ısıtılmış fırınınızda 15 dakika pişirin.

Etiniz pişerken sosun diğer malzemelerini hazırlayalım. Lazanya plakalarını kaynayan suya atarak 3 - 4 dakika haşlayın..  Dağılmalarına izin vermeden tezgahınıza alın ve bıçak yardımıyla yaklaşık 3 x 3 cm'lik kareler elde edin. Domatesleri rendeleyin , biberinizi ince ince kıyın , sarmısakları ezip tuzlayın , et bulyonu yarım çay bardağı sıcak suda eritin ,  peyniri rendeleyin.. Etiniz fırından çıktıktan sonra bir bıçak ve çatal yardımıyla jülyen şekilde doğrayın.. Etin doğranma şekli zevkinize kalmıştır ancak çok ince doğrarsanız etiniz lezzetini kaybeder , kalın doğrarsanız makarna geri planda kalır. Tereyağını bir tavada eritin ve etleri ekleyip soteleyin.. Üzerine sarmısakları , biberi ve isteğinize göre kırmızı şarabı ekleyip sotelemeye devam edin. Et bulyonu, rendelenmiş domatesleri  barbekü sosu veya esmer şekeri ekleyin. İstediğiniz miktarlarda baharatları da ekleyip 5 dakika kaynamaya bırakın..

Servis işlemine geçmek için sosun bir kısmını ve haşlayıp doğradığınız lazanyaları bir sos kabına alıp nazikçe karıştırın. Makarnalarınızın parçalanması görüntüyü kötü etkileyecektir bu yüzden oldukça dikkatli ve yavaş karıştırın. Makarnanızı tabağa alın ve kalan sostan üzerine gezdirin. İnce kıyılmış fesleğen yaprakları ve rendelenmiş peynirle süsleyip servis yapın..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder