14 Ağustos 2012 Salı

Chef in Love usulü Kaşarlı Tavuk Sarma..

Kaşarlı tavuk sarma, bir dönem restaurantım Café 7'de sunduğum menü yemeklerinden biriydi.. Oldukça beğenildi ancak sürekli olarak menüyü güncellediğim için şu an yer almıyor.. Bir arkadaşımızın isteği üzerine yeniden yaptım ve tarifi yayınlama fırsatım oldu.. Oldukça kolay ve sunumu çok keyifli bir tariftir..

Malzemeler (4 Kişilik)
2 adet tüm tavuk bonfile (kemiksiz  göğüs)
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yaprak kekik, karabiber
200 gr kaşar peyniri
1 çay bardağı yemek kreması
Toz kırmızı biber, toz köri, tuz
Taze fesleğen veya pesto sosu
1 diş sarmısak

Hazırlanışı
Tavuklardan, bir fileto bıçağı yardımıyla yaklaşık yarım santim kalınlığında filetolar çıkararak başlıyoruz.. Çıkan filetolar avucunuzun içi büyüklüğünde olmalıdır.. Her fileto parçasını bir streç filmin altına koyun ve filmin üzerinden varsa bir et dövme demiri yoksa bir su bardağının altı ile tavukları parçalamadan dövün.. Tavuklar incelip büyüyeceklerdir. Sütü, zeytinyağını, kekiği ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırıp tavuklarınızı bu marinatın içine yatırın. Yaklaşık 4 saat beklemesini tavsiye ediyorum.. 

Dinlenen tavuklarınızı teker teker tezgahınıza alın. Tavuğun üst yüzeyine, bir fırça veya kaşık yardımıyla çok az krema sürün. Doğranmış fesleğenlerinizi veya bir çay kaşığı pesto sosunu da kremanın üzerinde gezdirin. Bir çorba kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peynirini de tavuğun ortasına ekleyin ve tavuğun bir tafafını diğerinin üzerine kapatın. Açık kenarları parmak uçlarınızla bastırın. Tavuk yeterince yumuşak olduğundan birbirlerine yapışacaklardır. Birleştirmek için herhangi bir ip veya kürdan kullanmanıza gerek kalmaz.

Bir kızartma tavasına çok az zeytinyağı koyup iyice kızdırın. Kızan yağınızın içine bir diş doğranmış sarmısağı atıp 10 saniye kadar çevirin ve sarmısakları bir kaşık yardımıyla tavadan çıkarın. Bu işlem zeytinyağına güzel bir aroma katacaktır. Toz kırmızı biber, toz köri ve tuzdan sadece tavuğa renk verecek kadar bir miktarı zevkinize göre tavaya alın ve karıştırın. Tavuklarınızı, tavaya dikkatlice alın, baharatlara bulanmasını sağlayın ve iki yüzünü güzelce kızartın. Kızıl bir renk alıp dışı sertleşince tavanın kapağını kapatın ve 5 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bu işlemi tüm tavuklara uygulayın.. Kızarmış patates ve özellikle makarnayla servis yapmanızı öneririm.. 

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder