14 Ağustos 2012 Salı

Spaghetti alla Carbonara..


Bir makarna aşığı olmama rağmen, tüm makarna sosları içerisinde her zaman favorim carbonara sosu olmuştur. İçerisindeki malzemeler ve özellikle pişirme tekniğinden ötürü oldukça farklı bir lezzete sahip olan bu sos maalesef ülkemizde çok fazla bilinen bir sos değil. Eğer bir "makarnasever" iseniz mutlaka denemelisiniz..

Malzemeler (4 kişilik)
500 gr (1 paket) spagetti
150 gr dana jambon veya dana salam
2 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı yemek kreması
3 çorba kaşığı toz parmesan peyniri veya 100 gr eski kaşar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kuru fesleğen
10-12 yaprak taze nane veya 4 dal maydonoz 
 
Hazırlanışı
2 litre suya 1 çorba kaşığı tuz atıp kaynatın. Spagettiyi kaynayan suya atıp 8-10 dakika, al dente(dişe gelen) kıvamına gelinceye kadar haşlayın. Haşlama işlemi esnasında dana jambonu veya salamı küçük kareler şeklinde doğrayıp, derin bir tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurun. Boş bir çırpma kabına yemek kreması, parmesan peyniri ve yumurta sarılarını ekleyip iyice karıştırın.Bu karışıma isteğinize göre tuz karabiber ve kuru fesleğen ekleyip biraz daha karıştırın. Haşlanan makarnaları süzün ve soğuk suya tutmadan, kavurduğunuz jambon veya salamların bulunduğu tencereye ekleyip nazikçe karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp hazırladığınız krema karışımını makarnanın üzerine ekleyin ve olabildiğince çabuk ve yumuşak bir biçimde karıştırın. Yumurtalar makarnanın sıcaklığıyla pişecektir. Tenceredeki makarnanın 1/4’ünü servis tabağına alıp üzerine doğranmış nane veya maydonoz serpin ve olabildiğince kısa sürede servis yapın..

Spagetti Carbonara’nın en önemli özelliği, sosunda kullanılan çiğ yumurta sarılarının, makarnanın sıcaklığıyla pişmesidir..  Bu sebeple makarnanın haşlama işleminden hemen sonra, sıcak olarak kullanılması, karıştırma işleminin tencere ocaktan alındıktan sonra yapılması ve hızlıca servis edilmesi gerekir. Aksi taktirde yumurta sarıları fazla pişecek ve makarnanızın görüntüsü kötü olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder