4 Eylül 2012 Salı

Ballı Hardallı Tavuk İncik ve Sebzeli Noodle..

Çoğu zaman yemeklerimde füzyon mutfağı tekniklerini tercih ederim.. Yani kontrast lezzetleri ve farklı mutfak kültürlerini bir arada kullanmaya çalışırım.. Ancak bu kez tamamen Asya mutfağına özgü malzemelerle, klasik bir Asya yemeğini, kendi sos ve malzeme tercihlerimle yorumladım.. Yaklaşık 1,5 aydır karbonhidrat tüketmediğimden midir bilmem inanılmaz lezzetli geldi bana.. Umarım sizin de ilginizi çeker..

Malzemeler (2 kişilik)
1/2  paket noodle (Çin eriştesi) (200 gr)

Sos için
5 adet mantar
1 adet kırmızı biber
1 adet kabak
1 adet küçük şalgam turbu
4 dal yeşil soğan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı köri sosu veya 1 tatlı kaşığı toz köri
Fesleğen, karabiber, toz kırmızı biber ve tuz

Üzeri için
6 adet tavuk incik
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
Bir tencerede 2 litre suyu kaynatıp noodleları içine atın. 6 -7 dakika pişirip süzün ve soğuk suya tutun.

Noodlelar pişerken biz sosu ve tavukları hazırlamaya başlayalım. Bir kasenin içine bal, hardal, toz kırmızı biber , zeytinyağı ve tuzu koyup iyice karıştırın. Tavuk incikleri bu sosa iyice bulayın. Bir tavayı kızdırın ve tavukları yerleştirin. Tavukları hafifi çevirerek yüksek ateşte yaklaşık 2 dakika pişirin. Dış kısımları mühürlendikten sonra kasede kalan ballı hardallı sosa 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın ve tavukların üzerine dökün. Kapağını kapatıp 5 dakika orta ateşte pişirin. Daha sonra 1 tatlı kaşığı nişastayı 1 çay bardağı suda eritip tavukların üzerine dkün ve sosu iyice karıştırın. Yaklaşık 15 saniye içinde sosunuz jel kıvamı alacaktır. Bu aşamada tavanın altını kısıp kapağını kapatın ve 5 dakika daha pişirin. Ara sıra hafifi çevirip sosun yanmasına engel olun.

Tavuklarımız ve noodlelarımızı hazır olurken bir yandan da başka bir tavada sosumuzu yapmaya başlayalım. Sos için en uygun tava seçimi wok tavadır ancak elinizde yoksa normal bir tava da işinizi görür. Tavaya zeytinyağını alın ve hafif kızdırın. İnce doğranmış biberlerinizi ve sarmısağınızı tavaya alın. Sürekli karıştırırken diğer malzemeleri ekleyin. İnce doğranmış mantarları, kabağı, salgamı ve son olarak taze soğanları ekleyin. Soya sosunu ve köri sosunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemini kaşık yerine tavayı hareket ettirerek yapmanızı tavsiye ederim. Sebzelerin görüntüsüne zarar vermemiş olursunuz. Son olarak zevkinize göre baharatları ekleyin.

Son aşamada yemeğimizi birleştiriyoruz. Noodleları sosu hazırladığınız tavaya alın ve hafif ateşte sürekli çevirerek sosun noodlelara iyice bulaşmasını sağlayın. Tavadaki noodleları iki taba pay edin ve üzerine üçer parça tavuk ekleyin. Tavukların üzerine içnde piştiği sostan birer kaşık gezdirin. Kaşar peyniri ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder