1 Eylül 2012 Cumartesi

Glaze Havuç Çubukları..

Glaze tekniği, Türk mutfağında  pek kullanılan bir pişirme tekniği olmasa da benim özellikle çok sevdiğim bir tekniktir. Bence hafif şekerli tadı, özellikle ekşi veya tuzlu yemeklerin yanında oldukça keyifli bir kontrast yaratıyor.. Havuç dışında arpacık soğanı, kuşkonmaz veya kapia biber gibi sebzeleri de bu teknikle tatlandırıp yemeklerinizin yanında  farklı bir garnitür olarak servis edebilirsiniz..

Malzemeler (4 kişi için)
6 adet orta boy havuç (çok kalın olmayan ve düz şekilli olan havuçları tercih edin)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıcak su
Süsleme için istediğiniz bir yeşillik (maydonoz, yeşil nane veya fesleğen)

Hazırlanışı
Havuçların dış kabuğunu soyun ve uzunlamasına dörde bölün.. Tereyağını kapaklı bir pişirme tavasına alın ve eritin. Havuçları tavaya alın ve 3-4 dakika soteleyin. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Toz şekeri de ekleyip biraz daha soteleyin. Havuçlar hafif renk değiştirirken suyu da ekleyin ve tavanın kapağını kapatın.. Altını kısıp yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Altını kapatın ve hafif ılıyınca üzerine ince doğranmış yeşillikleri ekleyip servis yapın..

Afiyet olsun..

Not: Glaze etmek; bir etin veya sebzenin, kendi pişme suyunun çektirilmesiyle pişirilmesi anlamına gelir. Bu yüzden yüksek ateş kullanılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder