23 Kasım 2012 Cuma

Biftek Şelalesi..


Bu yemek aslına bakarsanız tamamen anlık gelişen bir tarif oldu ama bu tip beklenmedik malzeme sürprizleri nedense hep ilginç sonuç veriyor. Geleneksel 3B (Biftek, Bira ve Blues) gecelerimden biri için sipariş ettiğim biftek beklediğimden oldukça büyük geldi ve gönlüm bu güzelim eti ikiye bölmeye razı gelmedi. Yaklaşık 30 cm uzunluğunda, 10 cm eninde ve 3 cm kalınlığında bir şaheser vardı karşımda. Ben de boyundan ikiye bölmek yerine 2 adet 1,5 cm kalınlığında devasa bifteğe sahip oldum.. Ve sonrası aşağıdaki gibi gelişti.. :)

Malzemeler (2 kişi için)
Yukarıdaki anlatılan gibi bir biftek 
(Bu büyüklükte bir bifteği bulmak kolay değil ama bir kasapla görüşüp ayarlayabilirsiniz)
200 gr kaşar peyniri
4 adet mantar
1 çay bardağı krema
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı köri sosu
Tuz, karabiber ve dal kekik

Hazırlanışı
Etimizi her zamanki yöntemle yani sıvıyağ, süt, soğan dilimleri, kekik ve karabiber karışımında marine ediyoruz. Bu cüssede bir eti en az 6 saat dinlendirmek gerekiyor. Bir kabın içerisinde ince doğranmış mantar ve rendelenmiş kaşar peynirini harmanlıyoruz. Üzerine kremayı, ince doğranmış sarmısağı, köri sosunu ve baharatları karıştırıp bir harç elde ediyoruz. Bu harcı iki bifteğe paylaştırıyoruz. Bifteğin uç kısmına yerleştirip diğer kısmı üzerine kapatıyoruz. Elimizle bastırıp yayılmasını sağlıyoruz. Bifteğin açık olan 3 kısmını birer kürdan yardımıyla kapatıyoruz. Etin dış kısmını da baharatlayıp kızgın tavada veya ızgara çevirerek pişiriyoruz. Sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika pişmesine izin veriyoruz. Şimdi asıl önemli kısma geldik. Şelale ismini vermemin sebebi bu 15 dakikalık pişme süresinde kaşarın etin açık kalan kısımlarından sızmasından dolayıdır. Dikkatlice tabağa alıp görüntüyü bozmamaya özen gösteriyoruz. Benim tavsiyem akdeniz salatasıyla ve güzel bir kadeh kırmızı şarapla birlikte sunmanızdır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder