21 Kasım 2012 Çarşamba

Ispanaklı Tagliatelle..

Tagliatelle benim favori makarnamdır. Özellikle pişmeden önceki görüntüsü beni her zaman cezbetmiştir. Hele ki yumurtalı ise (al uovo) tadından yenmez.. Bu kez sosunda uzun zamandır canım çok çektiği için ıspanak kullandım.. Sonuç tahmin ettiğimden daha lezzetli oldu.. 

Malzemeler (4 kişilik)
1 paket Barilla Tagliatelle makarna 
1 demet ıspanak
200 gr dana bonfile
1 çay bardağı et suyu
2 diş sarmısak
6 adet mantar
2 adet kırmızı kök biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı susam
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kuru fesleğen

Hazırlanışı
Ispanakları bol suyla yıkayıp su dolu bir kapta biraz bekletin. İyice süzdüğünüz ıspanakları ince ince kıyın. Dana etini, mantarları ve biberleri jülyen doğrayın. Sarmısaklarınızı ortadan ikiye bölüp bir sos tenceresine zeytinyağı ile birlikte alın. 30 saniye kadar sarmısakları soteleyip tahta bir kaşık yardımıyla tencereden alın. (Amacımız zeytinyağına sarmısak aroması vermek) Etlerinizi tencereye alıp soteleyin. Ardından sırayla biberleri, mantarı ve son olarak ıspanağı koyup sotelemeye devam edin. Tencerenin kapağını kapatıp ıspanağın suyunu bırakmasını ve sonra tekrar çekmesini sağlayın. Domateslerinizi rendeleyin ve sosunuza ekleyin. İsteğinize göre tuz, karabiber ve fesleğen ekleyin. Sosunuz iyice pişip kıvamlanınca bir çay bardağı et suyunu ve 1 tatlı kaşığı susamı ekleyip 1 dakika daha pişirin ve ocağı kapatıp dinlendirin.

Yaklaşık 2 litre suyu bir makarna tenceresine alıp içine 1 çorba kaşığı tuz ekleyip kaynatın. Tagliatelle'leri kaynayan suya atıp yaklaşık 10 dakika pişirin. Süzgece alın ancak kesinlikle üzerine soğuk ya da sıcak su gezdirmeyin.

Sosunuzun yaklaşık yarısını başka bir kaba alın. Haşlanmış makarnanızı sos tenceresine alıp makarnalara zarar vermeden yavaşça karıştırın. Hafif soslanan makarnayı tabaklara servis yapın ve ayırdığınız sosu eşit olarak tabaklara bölüştürün. Üzerine isterseniz parmesan peyniri veya eski kaşar rendesi serpebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder