19 Kasım 2012 Pazartesi

Meyveli Kurabiyeler..

Her zaman pasta ve kurabiye yapımının yemek yapmaktan daha zor ve sabır gerektiren bir iş olduğunu düşünmüşümdür. Çünkü çoğu zaman pasta yaparken uzun süreler beklemeniz gerekir. Malzemelere şekil vermek her zaman daha zordur. Bir kitapta ya da internet sitesinde gördüğünüz bir pasta ya da kurabiye tarifini denersiniz ve genellikle o tarifteki fotoğrafa benzemez bile yaptığınız şey. Bunun sebebi gerçekten tecrübe ve sabır gerektiren bir konu olmasıdır. Ben elimden geldiğince bunu değiştirmeye çalışıyorum. Herkesin birazcık istekle güzel pasta ve kurabiyeler yapabileceğini düşünüyorum. Denerken çok eğlendiğim bir kurabiye tarifiyle sizlerin de çok güzel sunumlar yapabileceğinizi göstermek istiyorum.  

Malzemeler (8 kişilik)
2 su bardağı un
6 çorba kaşığı tereyağı yada bitkisel margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kuru siyah üzüm
2 çorba kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm
2 çorba kaşığı meyve şekerlemesi (marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz)

Hazırlanışı
Un, pudra şekeri, erimiş tereyeğı yada margarin ve ılık suyu bir kaba koyup iyice karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Kuru üzümleri ve şekerlemeyi bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Dinlenmiş hamurunuzun ortasını açıp üzüm ve şekerleme karışımını dağıtarak ekleyin. Hamuru iyice yoğurarak şekerlemelerin hamurun her tarafına eşit dağılmasını sağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iyice yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine eşit aralıklarla yerleştirin. Yumurtanızı bir kasede iyice çırpın ve bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün. Son olarak her kurabiyenin üzerine bir tutam toz şeker serpin ve 175 dereceye önceden ısıtılmış fırınınıza sürün. Yaklaşık 15 dakika sonra kontrol edin. Kurabiyelerinizin üzeri kızardığında fırını kapatın ancak kapağını açmayın. 15 dakika kadar fırında dinlendirdiğiniz kurabiyeleri bir servis tabağına dizip soğuyana kadar bekleyin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder